شاید پیشترها کمتر کسی در مورد تست فلوک کابل شبکه اطلاعات داشت اما این روزها باتوجه به گسترش تبادل اطلاعات در سطح های گسترده ، اکثر افراد در مورد خدمات تست شبکه مطلع هستند. با بهره گیری از تست فلوک در حالت کلی میتوان سرعت و کیفیت جابجایی اطلاعات بر روی بستر شبکه را اندازه گیری نمود. برای بررسی نحوه عملکرد انتقال تصویر در پروژه های دوربین مداربسته تست فلوک بسیار کارآمد است. در این مقاله از سری مقالات آموزشی گروه نظارت گستر ایمن برآنیم تا به بررسی همه جانبه و جامع تست فلوک کابل شبکه بپردازیم.
بیشتر بخوانید: دوربین لامپی چیست و چه کاربردی دارد؟
تست فلوک یکی از نوآوری های شرکت فلوک ارائه دهنده کلیه تجهیزات تست کابل های شبکه و… می باشد. لازم به ذکر است که نتیجه این تست ها رفرنس معتبری برای سایر شرکت ها نیز می باشد . شرکت فلوک یکی از زیر مجموعه کمپانی عظیم Danaher مشهورترین سازنده تجهیزات آنالیز و اندازه گیری از جمله انواع لوازم الکترونیک جهت اندازه گیری پارامترهای الکتریکی و فیزیکی در سطح بین المللی است . شرکت فلوک در سال 1948 بوسیله ی جان فلوک دوست صمیمی دیوید پاکارد، موسس شرکت معروف هلوت پاکارت Hewlett-Packard بنیان گذاشته شد.
بیشتر بیند: مشاهده انواع دوربین داهوا
این ابزار توان تست پارامتر های زیر در کابل شبکه را دارا است.
بیشتر بخوانید: دوربین جاسوسی کنترل از راه دور چیست و چطور کارگذاشته میشود؟
در این نوع تست از پچ کورد با کیفیت استفاده می شود پچ کورد باید از همان گروهی باشد که لینک اصلی است.
بیشتر ببینید: مشاهده کلیه محصولات برند داهوا
در این تست باید لینک بعد از نصب کابل بررسی شود. از Channel test جهت تعمیر ونگهداری سرویس ها استفاده می شود .
تاخیر در انتشار به معنای مدت زمانی است که یک سیگنال برای رسیدن از یک سر سیم به انتهای آن نیاز دارد.
واحد اندازه گیری این فاکتور بر اساس نانو ثانیه می باشد nanoseconds (nS)
بیشتر بخوانید: دوربین دام چیست؟
بررسی تاخیر در انتشار مهمترین عاملی است که در میزان اساندارد طول کابل تاثیر میگذارد (۱۰۰ متر)
در بیشتر اپلیکیشن های شبکه مانند CSMA/CD یک میزان حداکثری برای این فاکتور در نظر گرفته شده که در صورت عبور از آن حد دچار اختلال در ارسال بسته های دیتا می شوند.
NVP به سرعت انتشار نور در خلا اشاره می کند و واحد آن به درصد است و یا به صورت 72%, or 0.72c نشان میدهند .
تمام کابل های ساختار یافته دارای NVP بین 0.6c to 0.9c هستند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع مدل های دوربین بولت
بیشتر بخوانید: آشنایی با دوربین اسپیددام
وجود این ارور در تست فلوک به دلیل طول زیاد کابل شبکه است. اما باز هم می توان تا ۲۵ درصد در میزان حداقل طول کابل تغییر ایجاد کرد. و این بدان معنا است که میتوان تا ۱۲۵ متر طول کابل را افزایش داد.
این گزینه در تست فلوکبه معنای میزان طول کابل است. مکانیزم تست طول کابل بر اساس تاخیر(Propagation Delay) در انتشار در 10 MHz است . به طور خلاصه محاسبه بر اساس زمان حرکت سیگنال در فرکانس 10MHz در طول کابل و بازگشت آن به دستگاه می باشد . به همین علت تنظیمات NVP در صحت تست طول کابل بسیار اهمیت دارد که در جدول زیر نحوه کالیبره کردن دستگاه قرار گرفته.
بیشتر بخوانید: آشنایی با دوربین مداربسته ip
احتمالا در کابل شکستگی ایجاد شده است.
قسمتی از کابل زخمی شده و یا کانکتور ها شامل سوکت و کیستون به درستی نصب نشده اند.
این تست در واقع به عنوان اصلی ترین تست کابل شبکه می باشد و صحت و سلامت زوج سیم در کابل و درستی کانکتورها را نشان می دهد.
Dc loop Resistance به مجموع میزان مقاومت زوج سیم که در انتهای کابل به صورت لوپ باشد میگویند. این گزینه نشان دهنده ی میزان مقاومت کابل است و با طول کابل رابطه مستقیم دارد.هدف از انجام این تست ایجاد اطمینان از این موضوع است که، بر اثر اتصالات اشتباه در کابل مقاوت زیادی ایجاد نشود.
هدف از تست wire map بررسی سلامت اتصالات است، اما در تست Dc loop Resistance میزان مقاومت اضافی ایجاد شده کشف می گردد. در تصویر زیر نمونه یک تست رو مشاهده می کنیم.
زوج سیم نارنجی داراری بیشترین به هم تابیدگی می باشد
به همین میزان طول بیشتری دارد و مقاومت بیشتری نیز خواهد داشت که این میزان قابل قبول است
هم چنین در تست، میزان حد این مقاومت تعیین شده است
در نهایت هر چه میزان خلوص مس در کابل بیشتر باشد نتیجه این تست بهتر خواهد بود
به میزان اختلاف زمان انتشار سیگنال در سریع ترین زوج سیم با کندترین زوج سیم Delay Skew می گویند. بعضی از برندهای کابل در زوج سیمها از جنسهای مختلفی استفاده می کنند و یا خلوص کابل در زوج سیمها یکسان نیست.
این تست در شبکه هایی که به سرعت بالایی احتیاج دارند و شبکه هایی که می خواهند استاندارد گیگابیت اترنت رو اجرا کنند بسیار با اهمیت می باشد. زیرا در این شبکه ها از هر ۴ زوج سیم برای ارسال دیتا استفاده می شود .
میزان Delay skew اگر خیلی باشد در سمت دریافت، دستگاه توان ترکیب سیگنال و ساخت پکت دیتا را نخواهد داشت و اصطلاحا پکت دراپ میشود. به این معنا که درخواست دوباره ارسال پکت برای ارسال کننده فرستاده می شود. این امر موجب کاهش سرعت و پهنای باند در شبکه خواهد شد که حاصل آن تحمیل بار پردازشی اضافه به شبکه خواهد بود.
به طور کلی میزان Delay Skew نباید از 50 نانو ثانیه در لینک با طول 100 متر بیشتر باشد . هرچه این عدد کوچکتر باشد بهتر است این میزان اگر زیر 25 نانو ثانیه باشد بسیار عالی است.
سیگنالی که در کابل ارسال می شود دارای یک انرژی است که هرچه در طول کابل پیش میرود از کاسته می شود .این گزینه میزان کاهش انرژی سیگنال در سمت گیرنده را بررسی می کند.
خاصیت کاهش انرژی در لینک نصب شده با فرکانس سیگنال وابستگی دارد، به این صورت که هر چه میزان فرکانس بیشتر باشد سیگنال بیشتر انرژی از دست خواهد داد. کاهش انرژی در لینک به طول کابل نیز بستگی دارد که هرچه بیشتر باشد میازان کاهش انرژی بیشتر خواهد بود. کاهش انرژی درطول کابل به قطر کابل نیز وابسته است ، هرچه کابل نازک تر باشد میزان کاهش انرژی بیشتر خواهد بود.
بیشترین علت پاس نشدن این تست به دلیل بالا بودن طول کابل است. کم بون میزان به هم تابیدگی از دیگر دلایل پاس نشدن این تست می باشد. نکته دیگر اینکه زمانی که کابل به مدت طولانی در معرض آب قرار بگیرد این میزان افزایش پیدا می کند. همچنین اگر کابل به در مدت زمان طولانی در معرض آفتاب قرار بگیرد این میزان افزایش پیدا میکند که توصیه میگردد از کابل های اوت دور استفاده گردد و یا کابل در پوشش مناسب قرار گیرد تا از برخورد اشعه ماورا بنفش با کابل جلو گیری گردد.
میزان سیگنال برگشتی به سمت فرستنده می باشد که از اختلاف امپدانس کابل یا کانکتور به وجود می آید. در صورت کشیدگی بیش از حد کابل یا خراب بودن کانکتور این تست پس نمی شود.
برای اتصال کیستون به کابل باید دقت کرد حداقل میزان ممکن از زوج سیم ها از روکش بیرون باشد مانند شکل زیر
NEXT (Near-End Crosstalk) را میزان انتشار سیگنال یک زوج بر روی سیگنال برگشتی از زوج دیگر را گویند هر چه میزان فرکانس افزایش یابد این اثر بیشتر میشود . هر چه میزان به هم پیچیدگی زوج سیم ها بیشتر باشد این اثر کمتر اتفاق می افتد و کابل پهنای باند بیشتری را از خود عبور می دهد.
اگر زوج سیم ها در هم تابیده نباشند یا تابیدگی بسیار کمی داشته باشند مشکلی که در خطوط تلفن به آن خط روی خط افتادن میگویند، پیش می آید.
وقتی این تست پاس نمیشود معمولا به دلیل پایین بودن میزان به پیچیدگی زوج سیم هاست.
این آیتم را هدروم نیز مینامند که هرچه عدد بالاتر باشد کابل شما با کیفیت تر است. این فاکتور در واقع اختلاف بین افت سیگنال (Signal attenuation) در کابل و فاکتور NEXT را نشان میدهد که نتیجه را به صورت یک نمودار نشان می دهند و بیانگر میزان قدرت افت سیگنال نسبت به crosstalk در انتهای خط است. پیشنهاد میکنیم از کابلهایی استفاده کنید که در آن این فاکتور حداقل 7dB در باشد تا کابل کارایی خوبی داشته باشد.
منبع: negaco.com